CCC Jaarcongres

Schrijf je nu in

Het programma

De sprekers:

Sjors Moonen

Orthopedisch chirurg Amphia Ziekenhuis Breda
Mijn opleiding tot orthopedisch chirurg heb ik volbracht in Maastricht. Vervolgens heb ik een fellowship (specialisatie-stage) gedaan om me te specialiseren in voet- en enkelafwijkingen. Vanaf 2009 ben ik werkzaam in het Amphia Breda. Mijn expertise is het behandelen van allerlei letsels en afwijkingen aan voet en enkel.

Eefje Raedts

Klinisch psycholoog en Hoofdexpert Prestatiegedrag en mentale gezondheid in het High Performance Team van TeamNL

Eefje Raedts werkt al zeven jaar als expert prestatiegedrag voor TeamNL en reisde in de rol van teampsycholoog af naar de Paralympische Spelen van Tokio en de European Games in Polen.

Raedts: “De missie van team prestatiegedrag binnen teamNL is om een bijdrage te leveren aan de prestatie van (top)sporters. We ondersteunen sporters en hun coaches met hun persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid. Dit om sporters in staat te stellen om op het juiste moment een optimale prestatie te leveren.

In de presentatie zal aan bod komen hoe je optimaal kan excelleren op het juiste moment en zullen een aantal uitgangspunten kort besproken worden hoe het mentale aspect te implementeren in de sportwereld.

Nick Bijsterveld

Cardioloog Amsterdam UMC

Werkzaam als cardioloog in het AUMC.
Gespecialiseerd in Sportcardiologie en Cardiale device therapie.

Guus Reurink

Sportarts, OLVG Amsterdam

Van 2014 tot 2018 heb ik de opleiding tot sportarts in OLVG gedaan. Sindsdien draai ik er iedere woensdag spreekuur en begeleid ik de sportartsen in opleiding op onze afdeling. Daarnaast doe ik de sportmedische begeleiding van de Ajax-jeugd en heb ik een aanstelling in het Amsterdam UMC voor wetenschappelijk onderzoek. Op die manier kan ik drie aspecten van de sportgeneeskunde die ik leuk vind, combineren: poliklinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en topsportbegeleiding. In het OLVG behandel ik patiënten over de volle breedte van het vak, maar is er een patiënt met een ingewikkelde hamstring- of spierblessure dan wordt die vaak bij mij ingepland. In 2016 ben ik namelijk op dit onderwerp gepromoveerd. Verder zie ik relatief vaak inspanningsgerelateerde klachten. Naast sportarts ben ik ook bewegingswetenschapper en ben daardoor goed thuis in de inspanningsfysiologie.

 

Belle van Meer
Sportarts, Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Teamarts NL Dames voetbal

 

Door mijn brede interesse in bewegen en sport en door mijn eigen ervaring als topsporter heb ik oog voor de impact van blessures en begrijp ik goed wat de sporter ervaart. Graag werk ik samen in een multidisciplinair team om de beste behandeling voor de patiënt/sporter mogelijk te maken, zodat hij/zij weer klachtenvrij kan bewegen en/of sporten.

 

 

Marloes Hoppen

Marloes is momenteel PhD kandidaat bij KNVB en houdt zich daar bezig met onderzoek naar het effect van koppen in voetbal.